top of page

Ontwerp van de toekomst NVTL - Ruimte voor natuurkrachten

In het ontwerp van de Toekomst, gemaakt door de NTVL, vertel ik mijn visie over het maken van ruimte voor de natuur. Met twaalf interviews wordt de spotlight gezet op de creativiteit en ontwerpkracht van tuin- en landschapsarchitecten en -ontwerpers en de disciplines, die met de vak gemeenschap samenwerken aan een mooi(er) Nederland.

Lees alle interviews hier: https://nvtl.nl/ontwerpdetoekomst/

Boek recensie 'The Power of Landscape' 

“Het lezen van het boek The Power of Landscape lijkt in de winter van ‘22-‘23 relevanter dan ooit." 

Voor Archined mocht ik een recensie schrijven van het boek ‘The Power of Landscape’. De schrijvers betogen dat de energie transitie niet gaat over de technologie, maar over een omgeving in verandering. En zo heb ik tijdens het lezen van het boek ook een verandering doorgemaakt, en vijf lessen geleerd die ik verder toelicht in het artikel.

Lees het gehele artikel hier: 

https://www.archined.nl/2023/02/the-power-of-landscape-al-onze-landschappen-zijn-energielandschappen/

NVTL Award 2023 in de categorie Talent gewonnen!

Een eer om deze te mogen ontvangen met mooie woorden van de jury! De jury kende de prijs aan Prinssen toe vanwege de avontuurlijke en erg originele benadering van de omgang met het landschap, die actueel is en complex: “In de fraaie en intrigerende presentatie van hoge kwaliteit is bijna vanaf nul onderzoek gedaan en het concept is geworteld in de geschiedenis.”

Lees het gehele artikel hier: https://nvtl.nl/nieuws/winnaarsnvtlawards2023/

‘Making off’ the exposition THE FUTURE GENERATION

As curators Lindsey van de Wetering and I are representing a different sound, that of a generation that looks and collects. A generation that would rather gather the world together than remaking it. Even better, the material for this is at our feet, but too often it still flows like trash through our streets. From every nook and cranny of Rotterdam, materials were harvested and assembled into an orchard. Within this orchard everyone found a place, with reason. This generation brings people together to make something out of nothing. We have everything in place to create an entirely alternative structure for human society – if only we would set out heads and hearts to planetary stewardship. Let’s build a future worth living for! Photography by @sabinevandervooren

Winnaars Archiprix 2021

De gedeelde eerste prijs gewonnen van de Archiprix 2021, samen met de andere winnaars Lindsey van de Wetering, Ziega van den Berk en Annebe Brouwer.

This pioneering landscape architectural design is about dealing with fire in the landscape. Adopting the analogy of the Dutch struggle against the water, now changed into a strategy of designing with the water, this project is the first to design with fire rather than fighting it.” 

Voor de link naar het gehele artikel kijk hier: https://www.archiprix.nl/national/index.php?id=364

AHK Eindwerkprijs 2020 gewonnen!

‘A Fire-Scape raakt aan de manier waarop we als mensen moeten omgaan met de klimaatverandering. Alle ingrediënten voor een overtuigend master project komen bij elkaar. Een complex vraagstuk wordt op een indrukwekkende manier onderzocht, de relevantie spat ervan af en de esthetiek is bijzonder geslaagd. Hanna Prinssen werpt een nieuwe blik op een probleem dat de komende jaren alleen maar meer om een oplossing zal vragen.’ Aldus de jury

Voor de link naar het gehele artikel kijk hier: https://www.ahk.nl/actueel/nieuws/2021/01/waarom-bleef-je-niet-voor-mij-en-a-fire-scape-winnen-ahk-eindwerkprijs/

Publicatie Vakvrouwen - Yttje Feddes

Als een van de 10 vakvrouwen in verschillende generaties werd ik geïnterviewd door Yttje Feddes.

' De aanpak van Hanna Prinssen is typerend voor de huidige generatie studenten die de grote opgaven voor klimaatverandering onverschrokken tegemoet treedt. Hanna had het lef om 'Firescape' als onderwerp van haar afstuderen te kiezen; het ontwerpen aan landschappen die geteisterd worden door bosbranden. Daarbij benaderde ze brand niet als een probleem, maar ook als kans om iets moois te maken. 

bottom of page